2008-08-21

Exit arbetsskadeoskuld.

Tips från coachen:

Om du ska rulla in en vagn med 5 hyllmeter böcker i hissen, se då till att INTE dra vagnen i det handtag som sitter innerst, samtidigt som du kliver in bredvid vagnen i hissen och rycker till en sista gång för att få tillräcklig fart på vagnen för att den ska hoppa över tröskeln av sig själv så du slipper lyfta de främre hjulen.

Det som händer när de 5 hyllmetrarna böcker tillsammans med nämnda vagn, med god hjälp av Newtons accelerationslag, vänligt men bestämt krossar ditt lillfinger mot det räcke i järn längst bak i hissen som det är meningen att man ska vila händerna på under färd kan bäst beskrivas som FÖRJÄVLA OBEHAGLIGT.

Nu sitter jag här med ett hål rakt in i mitt svullna lillfinger efter en sejour med fötterna på en stol och huvet i lågt läge och känner mig fortfarande tämligen groggy.

Det som grämer mig storligen är att böckerna jag höll på att flytta var ett led i Den Stora Flytten Av XYZ-avdelningarna och jag var SÅ FÖRBANNAT TAGGAD. Men nähädå, nu blir det till att försöka vila upp sig istället så man inte svimmar när man ska stå till allmänhetens förfogande i eftermiddag.

2008-08-19

Kära bloggen.

Igår jobbade jag ikapp med specialsamlingen hela dagen. Hade möte på förmiddagen med Los Bossos och kollegan L om hur vi ska gå vidare med utvecklingen och framhållandet av den etc etc etc etc. Ska vara med på ett spännande samarbete med flera andra offentliga institutioner här i Ballefjongberg senare i höst, och det är väl med viss skepsis jag emotser detta. Jag har aldrig varit mycket för att stå i en mässmonter och försöka hora till mig uppmärksamhet för att använda en något tillspetsad metafor. Men med tanke på de övriga medverkandes natur så lär det nog bli hyfsat trevligt. Inte lika "elbolagsfascister som antastar folk på stan"-aktigt som jag alltid drömmer mardrömmar om att såna här event ska bli.

Sen läste jag ikapp ett gäng tidningar och tidskrifter och funderade en smula på hur vi ska utveckla en ny och intressant söktjänst där man kan skanna in dokument som via bibliotekskatalogen blir sökbara i fulltext. Den ni med smör på.

Idag har jag bl a hållit på med diverse inköpsförslag, fyllt på alla broschyrställ med info om våra regler, öppettider och annat livsviktigt, rensat katalogen på tomma katalogposter samt hjälpt till att flytta hyllor. Till följd av det hårda fysiska arbetet började jag lukta svett, så har ni besökt ett bibliotek idag och blivit assisterade av en svettluktande bibliotekarie så är det inte helt omöjligt att det var jag.

När jag rensade tomma poster stötte jag förresten på ett äkta Bondbrud-namn. Eller snarare ett "Bonds kvinnliga motsvarighet"-hunknamn: Dennis Gotobed.

2008-08-14

Mina läppar är förseglade...

Igår fick jag veta vilka som EGENTLIGEN ligger bakom mordet på vår mördade gamle statsminister. Jag blev mäkta förvånad må ni tro. Jag avhåller mig dock från att avslöja det, eftersom jag inte vill förstöra överraskningsmomentet för stammisen som håller på och jobbar på det här och snart kommer gå ut med vad h*n kommit fram till. Om inte konspiratörerna lyckas stoppa henom först förstås. Det är dock inte så troligt, eftersom vår stammis (enligt egen utsago) är så otroligt mycket smartare och bättre än dem på alla sätt och vis, så därför har de inte kunnat stoppa henom trots att de är 100 pers. Nu har stammisen dessutom stämt dem på 30 miljoner, eftersom de via sina kontakter med kronolle lyckats få hens lokal med allt material rörande detta tömd och materialet inlåst i ett förråd som ingen tycks ha nyckel till. Fortsättning följer...

Annars håller jag på och kommer ikapp efter semestern. Idag har jag och kollegan Ö planerat en ganska omfattande flytt som rör flera avdelningar. Vi tror givetvis att det kommer gå som smort och bli skitbra i slutänden, även om det just nu känns föga lockande att börja släpa runt på de 500 hyllmeter böcker som ska flyttas.

För tillfället katalogiserar jag specialsamlingsmaterial så att fingrarna glöder och FAN vilken tid det tar att få in hjärnan i MARC-format igen, för att inte tala om i klassifikationssystem-mode. Dessutom måste jag ta itu med en referensfråga jag fått från en man långt härifrån om en person som levde på 1700-talet och som eventuellt kan finnas förtecknad i någon bok i the samling. Nu önskar jag att jag haft vett att ta tag i det innan semestern men jag inser ju att det var omöjligt, eftersom min hjärna då inte bara hade konsistensen, utan även de kognitiva egenskaperna gemensamt med äppelmos.

2008-08-11

Välkommen tillbaks från semestern!

Åter på jobbet efter 4 otroligt softa semesterveckor. Innan jag drog åt helvete var jag duktig och la in ett autosvar på mailen och en ordentlig hänvisning på telefonen. OBS! Nu menar jag alltså MIN EGEN jobbtelefon, inte bibliotekets allmänna dit allmänheten kan ringa och fråga om öppettider, böcker och annan skit.

Nåväl. Lyssnar av röstbrevlådan och möts av följande meddelande:

"Menvafan jag ville bara höra om det fortfarande fanns... jag ville ju bara komma hit och skriva lite på dator... att det ska vara så besvärligt med den här biblioteket i Ballefjongberg... Så bra är det inte!!!!"

POW! En nacksving ner i saltgruvan...

(det oroar mig en smula att det verkar som om min gamla bekanta Dra åt helvete-mannen - se inlägg från 13/8 2007 och 5/5 2008 - har MITT nummer på snabbval när han ska ringa till biblioteket...)