2006-10-18

"CD-skiva med negress på omslaget"

Igår hade jag bokprat för en femma på morgonen. Ungarna hade dålig smak och ville bara låna två av de fem böcker jag berättade om :P Jag lät som Zarah Leander och var på gränsen till hostanfallet Axel hela tiden.

Kollegan K kom vid öppningsdags och eftersom jag inte sett henne sen jag blev sjuk så hade vi lite att ta igen. Vi snackade i 140 mellan besökarna och vips var klockan 13 och det var dags för mig att ta lunch, och vips var klockan 14 och det var dags för K att gå hem.

Eftermiddagen ägnades åt upprätthållande av ordning vid datorerna och fortsatt pysslande med korshänvisningarna till Länder i fickformat-häftena. Passade också på att göra nya hyllskyltar i vårt biblioteks officiella färg och typsnitt.

Dagens behållning var en dam i övre medelåldern som kom med en lapp, jag tror att det var typ hennes åldrige far eller liknande som skrivit den, med texten:

Allt om Hemingway.

CD-skiva med negress på omslaget.

Resor: Beijing
(TJOCK BOK)

Hon fick med sig de tre böckerna av Hemingway som fanns inne (för det var tydligen AV och inte OM som gubben menade... inte lätt, det där med prepositioner) och vår enda bok om Beijing, som är på typ 200 sidor = inte speciellt TJOCK, men "han hade varit ner och tittat själv och sett att det fanns en, så det måste ju vara den här han menade", och letade själv rätt på en CD med Eve, som ju är... ehrm... negress.

Promenad hem.

Idag träffade jag chefen angående min omplacering efter nyår. Där kommer jag verkligen hamna i mitt rätta element. Läsfrämjande verksamhet för barn, som jag jobbar mycket med nu, är extremt viktigt och stundtals kul men i det stora hela är det verkligen INTE min grej på något upptänkligt vis. Mer än att det är jävligt kul att läsa barn- och ungdomsböcker, förstås.

Kom ut till Stora stället vid lunch och fick veta att bokpratet jag ska ha med en sexa imorrn är framflyttat några timmar, vilket passar mig ypperligt för då behöver jag inte vara på jobbet lika tidigt. Däremot var jag tvungen att välja lite andra böcker enligt lärarens önskemål.

Hade pass i disken mellan 13-16 och passade på att kolla in lite schemagrejer, dra ut en plocklista och kolla i kalendern om några nya bokprat var inbokade. Borde ha hunnit läsa Btj-lista 20* men det blev ingen tid över till det. Kollade upp lite kurser i katalogisering och indexering som jag ska gå till våren för att fixa mitt nya jobb.

Åkte hem runt kvart i fem.

* häfte som Bibliotekstjänst skickar ut varannan vecka med recensioner av ett urval böcker och AV-media som kommer ut under perioden. De flesta bibliotek använder (bl a) dessa listor för att välja ut vilka böcker som ska köpas in.