2010-03-03

Bara så att ni vet

Ibland går det ju långa perioder utan att jag vräker ur mig galla över allsköns kverulanter, gnäller över mina tillkortakommanden eller gör mig lustig över samhällets olycksbarn.

Vet ni vad det beror på?

Jo, ser ni, det beror på att jag under dessa perioder varken råkar ut för några besvärlon, klantar mig så fruktat att jag måste bikta mig bloggledes eller känner nåt behov av att håna oskyldiga kufar.

Med andra ord glider jag runt i total harmoni med alla biblioteksbesökare och har det rätt så bra för det mesta.

Johohoooodå, det är sant!

(men... eftersom jag lider svårt av en elakartad galghumor så blir det faktiskt stundtals lite trist med all harmoni, så om ni skulle ha lust att ge mig lite inspiration till nya, magsura blogginlägg så är det ju bara att komma förbi på biblioteket här i Ballefjongberg och till exempel

  • sucka och stöna och tycka att det är dåligt att ni måste visa ID-kort för att få byta pinkod/få ett nytt lånekort/boka dator. Guldstjärna till er som använder universalargumentet "Men känner du inte igen mig?? Jag är ju här JÄMT!!!"
  • hålla mig personligen ansvarig för att min kollega glömde nämna att man inte kan låna om böcker som det är kö på sist ni var här och lånade (vilket betyder att ni inte kan låna om er kursbok)
  • se till att vara den femtionde personen denna dag som frågar efter en penna och blir sur när jag inte vill låna ut bläckpennan utan ni får nöja er med blyerts
  • med ett uppfordrande tonfall säga "Men... vad ska jag göra nu då?? Jag MÅSTE ju ha den!!" när jag meddelar att alla fem exemplaren av Jättedyra kursboken är utlånade och att det är 13 personer i kö. Detta hamnar i kategorin "Vad har två tummar och skiter i vilket? CONAN BIBLIOTEKARIEN!!", vilket också är precis vad jag kommer att svara om någon serverar mig denna replik dagen innan jag går i pension.
  • delge mig era teorier om varför våra utlåningsautomater/larmbågar/datorer/internet alltid strular
  • bete er som om ert medlemskap i Bakvattnets hembygdsförening berättigar er till VIP-behandling, fotskrap och extra förmåner från bibliotekspersonalen
  • eller helt enkelt bara fråga efter en bok om andra världskriget/kvantfysik/bomullsodling i USA på 1800-talet, kasta en nanosekundslång blick på de 7 böcker jag plockar fram och avmätt och besviket säga "Nääääe... har du inga faktaböcker... jag vill ha fakta...")

3 Comments:

Blogger http://argabibliotekstanten.blogg.se said...

He he, jag har också tänkt många gånger på allt vad jag skulle kunna svara låntagarna sista dagen innnan jag går i pension... Med tanke på hur mesigt spak man är i verkligheten blir det väl inget av med det då heller.

07:14  
Blogger Conan Bibliotekarien said...

Man får väl käka flugsvampsomelett till frulle den dagen så kanske hämningarna släpper! :D

13:50  
Blogger http://argabibliotekstanten.blogg.se said...

"Coyness is nice, and coyness can stop you from saying all the things in life you'd like to" ;-)

Förresten, går det inte lika bra med sprit?

11:53  

Skicka en kommentar

<< Home