2009-06-03

Ledigt utrymme: 0 MB

Jag är så jävla levande, för att citera en mycket rolig seriestripp om kvinnliga slackers på bloggen fembilder.blogspot.com.

Med levande menar jag i detta sammanhang att själva det praktiska jobbandet tar upp så mycket plats i hjärnan att det är fysiskt omöjligt att hålla alla van- och skarpsinnigheter i minnet länge nog för att snyta ut dem i bloggform innan de bleknar bort likt imman på glasögonen hos en bibliotekarie som springer 3 maratonlopp om dagen mellan pass och möten, ständigt med en bokvagn i ena handen och en kundkorg full av jobbpapper i den andra i ett bibliotek som stadigt håller en temperatur på 26 grader och en luftfuktighet på 75%.

För att hålla mitt eget vansinne under kontroll när jag inte hinner göra mig av med all förundran och frustration på annat sätt brukar jag garva läppen av mig åt Arga bibliotekstanten och At the library of madness. De är blogg- och yrkeskollegor (dock inte i Ballefjongberg) som också tagit på sig uppgiften att föra ut bibliotekslivets fröjder och fasor till den breda allmänheten.

Men... det var i alla fall lite lustigt när en man ringde och frågade om vi hade nåt arkiv med instruktionsböcker till snöskotrar, närmare bestämt till Ockelbo 300...

...nä hörni, jag är ledsen, roligare än så här blir det inte för tillfället. Det är ingen idé att jag ens försöker.

5 Comments:

Blogger Ninjansson said...

Men snacka om cliffhanger! Har ni något arkiv med instruktionsböcker för Ockelbo 300 skotrar... eller inte!?

01:38  
Blogger http://argabibliotekstanten.blogg.se said...

Men du kommer väl igen? Saknar dina inägg... jag behöver också garva läppen av mig då och då :-D

13:41  
Blogger http://argabibliotekstanten.blogg.se said...

Eh, inLägg skulle det vara, inga ägg inblandade här

13:43  
Blogger Conan Bibliotekarien said...

Ninjansson: Det kanske vi har... eller inte...

Arga bibliotekstanten: Snart når jag nog kritisk massa när jag inte kan hålla allt inom mig längre och då kommer det ut fler inlägg än du klarar av att läsa, moahaha... :D

10:14  
Blogger Tolkia said...

OK, vi inväntar med spänning att kritisk massa uppnås ...

22:33  

Skicka en kommentar

<< Home