2009-04-26

Mundiarrémytomandamens återkomst

Mundiarrémytomandamen: Hej, vet du att den där boken "En ny jord", den är egentligen inte alls skriven av Eckhardt Tolle. Han är inte alls författaren från början. Det blev nåt fel när boken kom hit till Sverige.

Kollega: Eh... nähä...

MMD: Nä för jag ringde till Förenta Staterna och de sa att "Eckhardt Tolle" står för "namnlös" och att det är nån helt annan som har skrivit boken och han måste ju få stå med. Vad tänker du göra åt det?

Kollega: Eh...

MMD: Ja för jag hörde att det var biblioteket i Lund som har hand om böckerna så om du ringer till dom och säger att dom måste ändra på det här så kan väl du ringa mig imorron?

Kollega: Nja, nu är det ju inte biblioteket som...

MMD: Vadå? Menar du att det är skit samma då? Menar du att ni tycker att det är okej att Eckhardt Tolle får stå som författare fast han inte alls har skrivit boken??

Kollega: Öh, nja, som jag försökte förklara så...

MMD: Och sen är det fel med översättningen också! Här heter den ju "New jord" på engelska, men när jag pratade med Förenta Staterna så sa dom att den egentligen heter "A new earth". Det är också fel här! Alltså, jag har diskuterat med Förenta Staterna hur det kunde bli så här och dom tycker också att det verkar konstigt. Såhär kan det ju inte få gå till! Nu får du se till att ordna det här!

Kollega (har gett upp hoppet om att kunna leverera en förklaring som tillfredsställer damen i fråga): Här har du namn och telefonnummer till bokens svenska förlag. Prova att ringa dem, för det är inte biblioteket som bestämmer vad som ska stå på boken när den kommer ut här utan det är bokförlaget.

MMD (tar skeptiskt emot lappen men inser att den verklige författaren till "En ny jord" nog inte kan vänta sig så mycket hjälp från Sveriges bibliotek): Okej... (lommar ut)

2 Comments:

Blogger http://argabibliotekstanten.blogg.se said...

Jamen om Förenta staterna tycker det verkar konstigt så får ni väl för sjutton ordna det? Det är väl inte för mycket begärt?

11:27  
Blogger Conan Bibliotekarien said...

Nä, du har givetvis rätt. Vi ska genast tillsätta en utredning som får i uppdrag att ta reda på vem som EGENTLIGEN har skrivit "En ny jord" ;D

15:00  

Skicka en kommentar

<< Home