2007-08-13

Klagomuren, var god dröj...

*RRRING*

Conan (lyfter telefonluren): XXX Stadsbibliotek, fackavdelningen.

Man i andra änden: Ja hej, ursäkta damen, jag vet att det är semestertid nu men jag har en fråga.

C: Ja?

Man: Jo, ursäkta damen, jag undrar, jag behöver information om två gubbar som heter Y och Z, jag undrar, kan du hjälpa mig?

C: Ja, vad sa du att de hette? Jag ska kolla om vi har några bö...

Man (avbryter): Nej nej, inte böcker, jag vill ha information från internet. Jag undrar, kan du leta efter information på internet och skriva ut, och så kan jag komma och hämta senare, ja?

C: Vi jobbar inte riktigt på det sättet. Vill du skriva ut från internet så måste du komma hit. Vi hjälper dig gärna att söka och kan visa olika databaser som finns här som du kan använda, men du måste komma hit själv.

Man: Men... nej, du fattar inte, jag vill ha information på internet...

C: Jodå, jag förstår, och jag försöker förklara att vi inte gör så. Vi sitter inte och letar information på internet åt folk på beställning, utan du måste själv komma hit och så letar vi tillsammans och visar hur du kan göra för att söka. Hade det gällt böcker så hade jag kunnat leta rätt på några åt dig, men...

Man (avbryter): Nej nej, inte böcker, INTERNET!!! Kan du inte bara hitta några sidor och skriva ut som jag kan hämta? Jag läser på ert internet att ni gör det!

C: Som jag sa så jobbar vi inte på det viset. När det gäller datorer så måste du komma hit själv och så...

Man (avbryter): Nej nej, lyssna: jag har dator hemma. Om jag ville leta själv jag skulle göra det. Jag förstår inte... vad är problemet? Varför vill du inte skriva ut åt mig från internet?

C: Jo ser du...

(här upprepas ovanstående konversation ca 37 ggr fram till le grande finale:)

Man: Så du kan alltså inte skriva ut från internet till mig? Jag måste komma dit?

C (mumlar tyst): HEUREKA!!

C: JA!! Precis! Kom hit så hjälps vi åt att...

Man: DÅ DU KAN DRA ÅT HELVETE!!!!! *klick*

5 Comments:

Blogger Adam said...

Jobbar man som jag inom datorsupport så är samtal som detta vardagsmat, men att det skulle kunna vara likadant på ett bibliotek hade jag inte tänkt på..

19:58  
Blogger Anna-Stina, gästbloggare said...

Hmm, jag funderar över att ibland måste man vara mer flexibel, mannen ifråga hade ju svårt att förstå varför han inte kunde få hjälp. Några utskrivna sidor kanske hade varit att föredra framför att personen ifråga kommer att berätta för vänner och bekanta att man inte kan få hjälp på biblioteket. Men visst känner jag igen situationen. ;-)

20:49  
Blogger jacobsteel said...

wow, uttrycket "en ängels tålamod" fick just nånslags betydelse...

08:31  
Blogger Ylva said...

Oj! Jag jobbar på ett gymnasiebibliotek där jag försöker låta bli att överserva eleverna och i stället få dem att leta själva, men det där var ju helt fantastiskt! Särskilt om han verkligen sa att om han ville leta själv skulle han kunna göra det hemma. Eh?!

13:00  
Blogger emma said...

Underbart! Dagens skratt :)

13:38  

Skicka en kommentar

<< Home