2009-01-30

To pee or not to pee

Härom dagen upptäckte jag att il Tokskalle har annekterat en klädhängare som står vid dagstidningarna till allmänhetens förfogande. Jag lallade i godan ro runt ute i biblioteket på morgonen innan vi öppnat, och la märke till att någon glömt kvar en jacka på klädhängaren. Vid en närmare inspektion kände jag igen il Tokskalles luggslitna innejacka som han alltid har på sig när han utför sina dagsverken på biblioteket. Vid en ännu närmare inspektion insåg jag att jackan inte alls var kvarglömd, utan kvarlämnad. Denna tvärsäkra bedömning gjorde jag utifrån det faktum att jackan var omsorgsfullt fastlåst vid klädhängaren med en kätting som först dragits genom ett hål i jackans krage, lindats flera varv runt klädhängaren och därefter förseglats med ett hänglås.

Givetvis skvallrade jag för chefen, som pedagogiskt meddelade honom att det inte ingår i bibliotekets uppdrag att förvara besökarnas tillhörigheter. Själv önskar jag att vi bara hade knipsat av kättingen och lagt den tillsammans med jackan i lådan för kvarglömda effekter (och sen njutit i mjugg av il Tokskalles otyglade raseri och ryanden om demokrati och skattebetalares rätt till offentliga lokaler och fan och hennes svärfar när han upptäckte vårt fascistiska övergrepp), men man kan ju inte få allt.

Jag undrar förresten om detta är en upptrappning av konflikten som inleddes när vi omintetgjorde hans omsorgsfullt uppbyggda piratarkiv med gamla dagstidningar. Vi har inte sett några andra tecken på fientlighet nämligen, vilket är ganska anmärkningsvärt. Dock kan kanske det faktum att chefen vid ett besök på fackavdelningen fick sig en vagnslast ovett för att ha anställt en sån jävla inkompetent person som ansvarig för tidningarna (citat) ses som någon sorts kontring. Han insåg väl de ödesdigra konsekvenserna av sin lösmynthet och var tvungen att rädda sitt anseende. Schavottera den som schavottera bör!

Och nu över till något helt annat. Att det kostar en slant att slå en båge på bibblans muggar är något som väcker allmän förargelse, och det pågår en ojämn kamp mellan bibliotekets personal och dess besökare när det gäller att se till att toadörrarna inte står öppna. Nu i veckan uppdagades ett nytt, intrikat trick för att hindra dörrarna att slå igen; någon stoppar in en äcklig, blöt papperstuss vid låskolven så att den fastnar, varpå dörren inte låses. Olyckligtvis för dig, du slemme biblioteksskurk som tror att du är så jävla smart, råkar det vara mitt kall att se till att ingen tarm eller blåsa töms gratis på Ballefjongbergs stadsbibliotek, så det är lika bra att du ger upp direkt. Skaffa kateter om det gör så ont att betala några spänn för att få hänga ut cellon!

Jag har för övrigt knappt sett till Cirkelmannen sen julkortsincidenten. Att han skrinlagt sin plan på att bjuda ut mig på lunch är ju en nåd att stilla be om.