2008-02-12

Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor?

Jo, ser du, Christer, anledningen till att den här bibliotekarien inte bär läderbyxor är att h*n anser att eftersom människan inte längre av nöden behöver begagna sig av andra djurs hudar för att hålla värmen så ska människan inte göra det heller.

Den utmärkta butiken Blue turtle säljer dock ett par jävligt schyssta brallor i icke-läder just nu som jag är oerhört sugen på. Vågar tyvärr inte köpa dem utan att prova först, och varken jobbmängden eller antalet sparade semesterdagar medger en tripp till Göteborg, så det blir till att hasa runt i mina vanliga jeans till koftan och birkenstockarna även framgent.

Varför resten av yrkeskåren verkar dissa lederhosen kan jag inte svara för. Kanske har det att göra med att läder (enligt den gängse uppfattningen) inte är det svalaste materialet man kan tänka sig, och att en stor del av landets bibliotekarier är kvinnor som tangerat den ålder då de plötsligt börjar besväras av regelbundet återkommande svettvallningar...?

3 Comments:

Blogger Marianne said...

Hehe, dissar inte alla yrkeskårer läderbrallor?
Det är i och för sig intressant hur en viss klädstil blir dominerande inom ett visst yrke, utan att det väl egentligen finns klädkoder angivna. Biblosar, lärare m.fl.

Fy tusan förresten för att sitta och översätta på kammaren i sådana. När solen ligger på under sommareftermiddagarna blir det lätt runt 35 grader vid skrivbordet. Gissningsvis skulle benen förvandlas till två svampar under lädret på två röda. Hu.

07:16  
Blogger Conan Bibliotekarien said...

Jag skulle tro att exempelvis motorcykelpoliser har en förkärlek för hudbrallor, men det kanske inte räknas...

Det där med klädkoder inom yrken är f ö ett ämne som förtjänar att avhandlas nån gång. Jag är t ex väldigt förundrad över likriktningen hos H&M-personalen, åtminstone i den här stan. Tjena, russinfejs och malignt melanom, adjö smak och känsla för personligt uttryck. Typ.

14:15  
Blogger Ylva said...

Själv är jag djupt tacksam över att så pass många personer/yrkeskårer ratar läderbrallor.
Och fortsätt för all del hasa runt i jeans - betydligt mer smakfullt och tjusigt än skinnbyxor...

15:45  

Skicka en kommentar

<< Home